Atmaji, Atmaji J, Ionică Spiridon

Am descoperit de două zile pe YouTube (încă) un român care vorbește precum Mooji, Krishnamurti, Eckhart Tolle etc.

Iată două linkuri pe YouTube:  acesta , acesta

Se numește Ionică Spiridon dar își mai spune și Atmaji, Atmaji J

Mie mi se pare că știe ce vorbește.

Un gând despre “Atmaji, Atmaji J, Ionică Spiridon

 1. Este foarte bine ca sunt tot mai multi oameni preocupati de interioritate. Important este sa nu devina aceasta procupare un SCOP in sine. Cat timp nu este o NEVOIE sfasietoare, o nevoie dincolo de orice alt considerent, aceasta “cautare” ramane la periferie sau apartine ego-ului. Egoul traieste prin dorinta de a DEVENI, el ca sa existe are nevoie de provocari, de conflicte iar a “cauta” interioritatea este o mare provocare… Oare de ce cauti ceea ce ESTI de fapt si de drept?! Cum poti sa “cauti” fara sa sti ceea ce cauti, iar daca stii, de ce sa mai cauti?! Toate acestea se afla in lumea ego-ului.
  Consider ca atunci cand NEVOIA de adevar, iubire, libertate, adica de VIATA va atinge cote …mistuitoare, atunci ACTIUNEA va fi o consecinta a acestei NEVOI. Atunci CONSTIENTIZAREA, luciditatea, nu vor trebui “exersate”, nimeni si nici o carte nu va trebui sa ne aduca argumente convingatoare…acestea se vor manifesta revelatoriu prin ACTIUNEA aflata dincolo de meschinaria oricarui scop. Cand nu mai ai nimic de pierdut sau de castigat, cand viata nu mai poate fi traita ca pana acum, te vei sinucide pentru lumea aceasta a ego-ului, vei muri pentru a te naste a doua oara. Nu pentru a te “reincarna”, nu pentru a te ilumina…NU pentru a te “transforma”. Atunci TU vei fi insasi aceasta transformare, gata sa primesti revelatia REALITATII.
  Repet…starea devotionala, atitudinea ferventa, catarsisul revelator…nu pot fi impuse, cautate, exersate. Acestea reprezinta insasi manifestarea vietii TREZITE la VIATA.
  Nu exista cale de mijloc, nu exista calea lul Budha, Cristos, Krischnamurti, Toole…sau a “altuia”. Exista o singura cale UNICA…pentru FIECARE.
  “Cautarea” trebuie sa inceteze pentru a se manifesta REVELATIA, adica “gasirea”…descoperirea. Daca nu “gasim” in noi aceasta manifestare a NORMALITATII, acesta nevoie mistuitoare dincolo de orice justificare, cautare, interes sau scop…nu vom face decat sa cochetam intelectual sau profan… cu ego-ul.
  Gasirea, descoperirea presupune libertate. Nu poti gasi daca “cauti”, gasirea nu este un scop, este descoperire, miracol, uimire, bucurie, extaz, este manifestare in deplina libertate a iubirii, adica a ADEVARULUI. Este pur mister in totala aventura. Acesta este MIRACOLUL vesnic NOU al VIETII.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s