Natural Hygiene / Orthopathy – Principii pentru o sănătate naturală

Am descoperit relativ recent pe net o mișcare/filosofie/mod de viață denumit(ă) Natural Hygiene sau Orthopathy. Din păcate nu am găsit prea mult în limba română (un articol care atinge puțin subiectul este http://suntsanatos.ro/cum-sa-avem-mai-multa-energie-2870.html).

În limba engleză sunt destul de multe site-uri. Mai jos găsiți câteva:

Prezint o descriere luată de la ultimul link de mai sus:

Natural Hygiene is a set of principles to apply in one’s life to achieve and maintain optimal well-being, vibrant energy, and freedom from illness. These principles are based upon meeting the body’s inherent, natural needs: fresh, pure air; pure water; moderate sunshine; regular exercise; adequate rest and sleep; fasting when ill; a diet of whole, organically-grown foods such as fresh fruit, vegetables, nuts and seeds eaten in their raw, natural state; eating foods in proper combinations for optimal digestion; emotional poise; right livelihood, and; nurturing relationships.

Traducerea:

Natural Hygiene este un set de principii de aplicat în viață pentru a atinge și a menține bună-starea optimă, energia vibrantă și eliberarea de boli. Aceste principii se bazează pe satisfacerea nevoilor inerente, naturale ale corpului: aer curat; apă pură; soare moderat; exerciții fizice regulate; odihnă și somn adecvat; post, atunci când ești bolnav; o dietă de alimente integrale, cultivate ecologic, cum ar fi fructe proaspete, legume, nuci și semințe consumate în starea lor brută, naturală; consumul de alimente în combinații potrivite pentru digestie optimă; echilibru emoțional; mijloace de trai corecte, și cultivarea relațiilor.

Boala este rezultatul nerespectarii anumitor legi biologice. Organismul uman are capacitatea de autovindecare, daca este repus în condițiile corespunzătoare.

Alimentația este foarte importantă. Din păcate, am observat că aici nu mai există unanimitate de păreri – unii sunt adepții vegetarianismului total (vegan), alții a hranei crude, nepreparate (raw-food); alții susțin că primele două crează carențe pe termen lung și acceptă si produse animale, inclusiv carne, dar în cantități reduse.

8 gânduri despre “Natural Hygiene / Orthopathy – Principii pentru o sănătate naturală

 1. Până la urmă este o chestiune de bun simţ, bun simţ al funcţionări organismului pe care l-am uitat de mult…plăcerea mâncatului prevalând orice principiu.
  Mai interesantă este autotrofia…
  Eu nu mănânc carne de peste 25 de ani şi nu am nici o carenţă…

  Apreciat de 2 persoane

    • @calinakimu… mananci paine?… Mananci proteine animale!
     Drojdia este „o gasca” 🙂 de organisme unicelulare… proteina cirata.
     Daca nu cumva evreii… sau o secta evreiasca, mananca paine fara drojdie… fara proteina animala.

     Apreciat de 2 persoane

     • O remarcă pe care nu am considerat necesar să o fac…Nu sunt habotnic, nu port ochelari de cal, nu ma supun unor reguli stricte…nu sunt propriul meu inchiyitor. Dat, ca mod de viaţă, intr+adevar nu consum proteine animale. Da, pâinea are drojdie, dar şi în apă şi în aerul repirat există microorganisme. Când am spus că nu consum proteine animale, am făcut-o ca o replică al faptului că se consideră, în mod eronat, că fără asemenea proteine organismul va suferi de anumite carenţe. Faptul că n pâine, apă şi aer există organisme…nu înseamnă că acestea vor influenţa presupusele carenţe. Repet, sunt împotriva unor reguli autoimpuse cu cerbicie, cu stricteţe dusă până la fanatism. Desigur, când REALIZEZI că un lucru este folositor sau nociv, acţionezi în consecinţă.

      Apreciază

      • Sa fac si eu o remarca:
       eu ma conduc dupa vocea interioara… imi ascult organismul… fac ceea ce imi cere el. Apropo: nu am mai citit nici o carte… nici o regula de viata… de vreo 10-11 ani, ma conduc strict dupuceea ce simt/imi spune organismul.

       Apreciat de 1 persoană

       • Păi vezi şi tu bine cum stau treburile…DAR, nu trebuie ignorat faptul că organismul nostru a cam fost pervertit, intr-o măsură mai mare sau mai mică…Aşa încât, acesta nu-ţi va transmite decât deprinderile, obiceiurile, modul greşit în care a fost forţat sa funcţioneze. Până când va fi obişnuit să-şi ceară drepturile, trebuie ajutat. Studiul china este un studiu care explică de ce şi cum stau treburile cu obiceiurile alimentare şi nevoile reale ale organismuilui. Bineânţeles că de la caz la caz, fiecare va face ajustarile corecte pentru el însuşu, dar va trebui să respectăm conduita NORMALĂ a funcţionării fireşti a organismului. Faptul că acesta se adaptează, nu este un motiv sa-l forţăm, să abuzăm….

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s